Porrastilojen vuosittainen peruspesu on tärkeä osa kiinteistön siisteyden ylläpitoa

Peruspesu luo siivoukselle pohjan, jonka varaan ylläpitosiivous rakentuu. Käytännössä peruspesu tarkoittaa sitä, että vanha vaha tai kivihoitoaine pestään pois ja lattiapinta pinnoitetaan uudelleen sopivalla lattiapinnan hoitoon tarkoitetulla aineella. Usein kuulemme kuitenkin kysymyksen, onko tämä työ tehtävä joka vuosi ja mitä hyötyä siitä kiinteistölle on?

”Perinteisesti peruspesu on hyvä tehdä vähintään kerran vuodessa, jolloin viikoittainen siivous riittää huolehtimaan kiinteistön lattiapintojen puhdistustarpeesta ja pintojen kunto säilyy moitteettomana. Peruspesua voisikin kutsua siivouksen selkärangaksi.”

Ammattilaisten toteuttama peruspesu ennaltaehkäisee pinttyneemmän lian syntymistä sekä lattioiden naarmuuntumista. Peruspesun ansiosta ylläpitosiivous helpottuu ja lattiapinnat säilyvät siisteinä ja ehjinä pidempään. Kun porrastilat pestään joka vuosi peruspesun yhteydessä perusteellisesti, riittää ylläpitosiivous täyttämään tehtävänsä ja ylimääräisiltä siivoustarpeita voidaan välttyä. Samalla myös kiinteistön lattiapintojen kunto säilyy hyvänä läpi kiinteistön elinkaaren. Vuosittainen peruspesu onkin osa hyvää kiinteistön huolenpitoa ja siihen kannattaa siksi varautua vuosittain.

Peruspesu valitaan aina lattiamateriaalin ja lattian kunnon mukaan

Peruspesu ja suojaamisaineet valikoidaan aina tarkkaan erilaiset lattiapintamateriaalit huomioiden. Vahattavan lattian peruspesuun kuuluu lattioiden ja askelmien pesun lisäksi vanhan vahan poisto sekä uudelleenvahaus, ja se tehdään normaalisti noin 1 vuoden välein. PUR-, PVC- tai kumilattioita ei taas vahata, vaan lattian pinta kovetetaan pesun yhteydessä korkeakierroksisella lattianhoitokoneella. Näille pinnoille on hyvä tehdä puhdistava kovetus vahattavista materiaaleista poiketen aina 3-4kk välein, jotta lattiapinta ei pääse vauriotumaan ja sitä kautta pinttymään. Kun lattian hoitoaineet valitaan oikein ja tilat pidetään siistinä ympäri vuoden, kestävät pinnat kulutusta ja likaa, kuten kuuluukin.

Optima Kiinteistöpalvelut huolehtii kokonaisvaltaisesti siisteydestä

Kiinteistöhuollon yksi tärkeimmistä tehtävistä on huolehtia kiinteistön siisteydestä ympäri vuoden. Peruspesu onkin yksi tärkeä perussiivouksen vuosittainen tehtävä, jolla tilat pysyvät siisteinä, ja jolla ylläpidetään kiinteistön kuntoa ja viihtyvyyttä läpi koko kiinteistön elinkaaren.

Heräsikö kiinnostuksesi? Ota yhteyttä ja kerromme peruspesuvaihtoehdoista mielellämme lisää.