Rakennuksen luovutus huoltokirjan kera

Mieti tilannetta, kun uuden asunnon uusi omistaja saa avaimet käteen kiinteistön luovutustilanteessa. Mitä jos kiinteistö olisi tavallista paremmin varustettu, nimittäin hyvin järjestetyllä huoltokirjalla? Omistaja saisi pääsyn kaikkiin oleellisiin tietoihin, jotka olisi järjestetty omiin kansioihinsa. En puhu tässä siitä tiiliskiven painoisesta paperia sisältävästä kansiosta, joka tipautetaan omistajan vaihtuessa uuteen syliin, ja viedään sitten pölyttymään varaston tai kaapin nurkkaan. Kiinteistön tiedot voidaan järjestää web-selaimella käytettävään huoltokirjaan; kaikki helposti löydettäviksi ja erittäin helpoiksi käyttää. 

Asumisen arki lähtisi sujuvasti käyntiin ja tarvittavat tiedot olisi helppo ottaa haltuun, kun kiinteistö olisi vähän tavallista paremmin varustettu sähköisellä huoltokirjalla. Asukas saisi nauttia läpinäkyvästä toiminnasta heti alusta alkaen.

Siirrämme rakennuttajan puolesta tiedot huoltokirjalle

Optimalla tarjoamme rakennuttajille palvelun, jossa järjestämme heidän puolestaan kiinteistön dokumentaation käyttövalmiiksi kiinteistön omalle huoltokirjalle House Optima® -järjestelmään. Infoamme tästä kaikesta sähköpostilla osakkeenomistajia. Kerromme heille, miten dokumentit ja ohjeistukset on järjestetty heidän kiinteistössään ja kutsumme heidät käyttämään niitä.

Huoltokirja rakennetaan kiinteistön mukaan. Huoltokirjaan laaditaan rakennuttajan ohjeistuksen mukainen huolto-ohjelma, jota kiinteistössä tulee noudattaa. Huoltokirjalle järjestetään kaikki rakennuttajan toimittavat dokumentit kansioihin. Dokumenttipankki voi sisältää esimerkiksi tiedot materiaaleista, rakennustapaselosteen, piirustukset sekä laitteiden hoito- ja huolto-ohjeet. 

Kun tuore kiinteistö luovutetaan rakennusaikaisesta hallinnasta tulevalle taloyhtiölle, sähköinen huoltokirja luovutetaan samassa yhteydessä. Sähköinen huoltokirja on useimpien mielestä paljon miellyttävämpi ja kompaktimpi vaihtoehto tiedon luovutukseen perinteiseen kansioon verrattuna.

Yksilöllinen huolto-ohjelma on oleellinen osa huoltokirjaa

Meillä Optimalla on alan ammattilaisia, jotka laativat myös kiinteistölle yksilöllisen huolto-ohjelman House Optima® huoltokirjaan. Huolto-ohjelma sisältää eri tehtäväryhmiä, joista rakentuu kiinteistöön huoltoon liittyvien tehtävien kokonaisuus. Huoltotoimenpiteet on helpompi hoitaa ajallaan, sillä House Optima® huoltokirja muistuttaa niiden suorittamisesta oikea-aikaisesti. 

Huolto-ohjelma laaditaan aina kiinteistön yksilölliset ominaisuudet huomioiden, rakennuttajan ohjeistuksen sekä asiakkaan antamien määritysten mukaisesti. Huolto-ohjelma on merkittävä osa kiinteistön huoltokirjaa. Voit lukea aiheesta lisää web-sivuiltamme täältä.

Kaikki jää sähköisenä talteen

Kiinteistön elinkaaren kannalta sähköinen huoltokirja on hyvin tärkeä ja kannattava panostus. Omistaja tulee tarvitsemaan perustiedot ja ohjeistukset kiinteistöstä pitääkseen siitä mahdollisimman hyvää huolta. Toimijoiden vastuualueet ja huoltotehtävien ajankohdat ovat sähköisen huoltokirjan avulla kaikkien tarvittavien tahojen tiedossa. Huoltokirja mahdollistaa myös kulutustietojen seurannan ja vertailun. Kun tiedot ovat sähköisessä muodossa, kiinteistökohtainen datapankki säilyy aina kiinteistön hallinnassa, eivätkä tiedot häviä asukkaiden, huoltoyhtiön tai isännöitsijän vaihtuessa. Sähköinen huoltokirja mahdollistaa aina sen hetkisten asukkaiden ja palveluntarjoajien pääsyn oikeiden tietojen äärelle huoltokirjaan. 

Kun kaikki dokumentaatio on sähköisessä muodossa, tiedot on erityisen helppoa siirtää myös huollon käyttöön. Huoltokirjalta asukas ja kiinteistöhuolto voivat myös helposti viestiä keskenään. 

Lähtökohdat suorittaa peruskorjaushanke onnistuneesti

Rakennuksen elinkaarta ajatellen on tärkeää toimia oikea-aikaisesti ja ennakoida tarvittavia huolto- ja korjaustoimenpiteitä. Sähköisestä huoltokirjasta on suuri hyöty linjasaneerausta tai muuta peruskorjaushanketta suunnitellessa ja tehdessä. Suoritetut toimenpiteet on helppo kirjata historiatietoihin sekä kerätä niihin tarvittavat lähtötiedot.

Tuotamme huoltokirjapalvelua rakentajalle, jotta uuden asunnon omistaja saa mahdollisimman hyvän dokumentaation ja lähtökohdat kuljettaa kiinteistön elinkaarta eteenpäin tiedon avulla.

Huoltokirjapalvelu lyhyesti
House Optima® huoltokirjassa on kattava dokumenttipankki, huollonohjaus ja viestintä. Luomme kiinteistölle yksilöllisen huolto-ohjelman rakennuttajan ohjeiden mukaisesti. Järjestämme rakennuttajan dokumentit kansioihin ja luomme sähköisen asukaskansion. Viestintä käynnistetään rakennuttajan puolesta, kun lähetämme sähköpostilla tervetuloviestin osakkeenomistajille ja sidosryhmille sekä kutsumme heidät käyttämään kiinteistön huoltokirjaa. Kannustamme asukkaita käyttämään huoltokirjaa, josta löytyy tärkeät tiedot ja jonka avulla kiinteistössä viestitään sekä voidaan tilata kiinteistöhuolto huoltotehtäviin.

Kysy lisää!

Anniina Sääskilahti, myyntijohtaja Optima Group Oy

Anniina Sääskilahti
Liiketoimintajohtaja
Optima Solutions Oy