Tehokkuutta perinteiseen ja tekniseen kiinteistöhuoltoon

Kiinteistöhuolto elää murroksen aikaa kiinteistöjen automatisoituessa vauhdilla. Kiinteistössä voikin olla tänä päivänä jäähdytyslaitteita, kauko- ja maalämpöä, aurinkosähköä, kaukokylmää, pumppaamoita, radonpoistoa, antureita, sprinkler- sekä säätölaitteita, koneellista alapohjantuuletusta ja – ilmanvaihtoa, erilaisia lämmön talteenottojärjestelmiä unohtamatta. Lista on loputon ja hallittavaa riittää.

Kiinteistöjen automatisoituessa kiinteistöhuollolta vaaditaankin aivan uudenlaista osaamista. Pienikin vika järjestelmässä voi joko vaarantaa kiinteistön elinkaarta tai asukkaiden terveyttä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Myös taloteknisten laitteiden säätö, huolto ja valvonta voivat helposti aiheuttaa ongelmia. Kiinteistöhuoltoalalla onkin jo vuosien ajan ollut haasteena, että henkilöstö pystyy toimimaan täsmällisesti monenkirjavan laitekannan ja järjestelmien parissa.

Kuinka kiinteistöautomaatiota voi hallita tehokkaasti?

Oiva Live™ Valvomo on Optiman uusi palvelu, johon voidaan liittää kiinteistön talotekniset laitteet ja järjestelmät yhteen valvomonäkymään. Valvomossa voidaan seurata kiinteistön käyttäytymistä eri olosuhteissa ja tilanteissa; veden ja energian kulutusta, sisäilman mittauksia sekä huolto- ja korjaustietoja.

”Oiva Live™ -monijärjestelmävalvomo on kokonaan uusi palvelu, jolla voimme hallita, seurata ja ohjata eri laitevalmistajien toimittamaa automaatiolaitekantaa.”

Valvomo tarjoaa tarkan näkymän kiinteistön reaaliaikaiseen dataan ympäri vuorokauden.

Valvomon avulla kiinteistö saadaan ympärivuorokautiseen valvontaan.  Kiinteistön ollessa etävalvonnassa Optiman talotekniikan asiantuntija valvoo ja suosittelee tarvittavia toimenpiteitä. Näin toimiessa voidaan varmistua mittausdatan tulkinnan oikeellisuudesta ja toimenpiteiden tarpeellisuudesta.

Valvomon avulla mahdollistetaan ammattitaitoinen ja määrätietoinen energiatehokkuuden parantaminen osana arjen ratkaisuja. Karsimalla turhaa energiankulutusta ja optimoimalla kiinteistön olosuhteita tehdään arjen ilmastoteko, mikä tuo samalla säästöä myös kiinteistön käyttökuluihin.

Lue lisää Oiva Live™ Valvomosta sivuiltamme.

Voit myös ottaa yhteyttä asiantuntijaamme ja kerromme mielellämme lisää.